ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Όταν οι Τούρκοι προέβαινα στις βαρβαρότητες εναντίον του αρμενικού λαού, στα πλαίσια της πολιτικής της γενοκτονίας, που εφάρμοζαν (1894-1896, (1908), (1915), δεν ενδιαφέρονταν να θάψουν τα σμπαραλιασμένα κορμιά ή να τα κρύψουν, που τέτοια ευαισθησία και φροντίδα, για αμέτρητους νεκρούς!. Τα άφηναν, λοιπόν, στα δάση, στις πλαγιές των βουνών. Όταν ήταν βαρύς ο χειμώνας στην Τουρκία με πολλές βροχοπτώσεις και χιόνια, τα πτώματα παρασύρονταν στις κοιλάδες και στους ποταμούς και αυτοί τα μετέφεραν στη θάλασσα, από κει τα ρεύματα τα έφερναν και τα εξέβραζαν στη βόρεια Κύπρο και στα παράλια της Καρπασίας.
Οι εφημερίδες αυτή την εποχή αναφέρουν πολλές περιπτώσεις τέτοιων φρικιαστικών γεγονότων. Αυτά τα συμβάντα έκαναν τους Έλληνες της Κύπρου πεισματάρηδες ενωτικούς, γιατί καταλάβαιναν ότι μόνο με την ένταξη του νησιού στον εθνικό κορμό θα έβρισκαν την τελική εξασφάλιση της Κύπρου, και ότι αυτή δεν θα είχε την τελική τύχη των Αρμενίων. Γιατί καταλάβαιναν ότι θα ακολουθούσε εθνικός ξεκαθαρισμός και των Κυπρίων όπως έγινε, αργότερα το ’74 ή όπως θα γίνει στο πιο βαθιά στο μέλλον, αφού το τουρκικό σχέδιο προνοεί Αλεξανδρεττοποίηση και Ιμβροποίηση, να εκδιωχθούν οι Έλληνες της Κύπρου, και το νησί να γίνει τουρκική επαρχία. Αυτό για όσους θέλουν να δουν το σύνθετο πλέγμα των εθνικών διεκδικήσεων της Κύπρου και δεν ξεμπερδεύουν με κάποια εύπεπτη θεσμοθετημένη ατάκα της μπροσούρας, που μιλά για αναβιώσεις εθνικισμού και δεν κοιτά και τις άπειρες μαρτυρίες της ζωής και της πραγματικότητας. Φευ, η Αγγλία παρέλαβε την Κύπρο, από την αρκούντως ανεκτική πολυεθνική Οθωμανική Τουρκία και την παραδίδει πίσω στην αδίστακτη και φανατική μονοεθνική Τουρκία. Η Αγγλία λειτούργησε ως εξασφάλιση της Κύπρου για την Τουρκία, στη δύσκολη και μακρόχρονη περίοδο της μεγάλης ασθένειάς της, όταν διαλυόταν συνεχώς. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής, που ήταν ήττα επί της ξηράς, τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά που βρίσκονταν δίπλα στην μικρασιατική Ακτή έμειναν απείρακτα.
Όμως οι λεγόμενοι τουρκολόγοι που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στην Κύπρο, και μια περίεργη βιομηχανία παραγωγής τους δουλεύει πλήρως, με κύριο καθήκον να αναδιηγηθούν την ιστορία της Κύπρου, προβάλλοντας τις τουρκικές θέσεις και διεκδικήσεις δεν έψαξαν να μας απαντήσουν πως είδαν οι τουρκοκύπριοι την αρμενική γενοκτονία. Γιατί η έρευνα θ απαντήσει πολλά: θα μας εξηγήσει πως οι τουρκοκύπριοι, όλη μέρα μουρμουρούν, παραπονιούνται, εκλιπαρούν (οι περιβόητοι poor Turks, της αγγλικής φιλοτουρκικής προπαγάνδας), ζητούν δικαιώματα και ισότητες, συμπροεδρίες κ.λπ. κλπ. ων ουκ έστι αριθμός που αυτοί δικαιούνται, όμως οι άλλοι, ως κατώτερης ποιότητας, πολίτες δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα. Και επευλογούν τη σφαγή και την εξαφάνιση ολόκληρων λαών Αρμενίων, Κούρδων, Ελλήνων, Χριστιανών Ασσυρίων, κ.λπ. Όπως και οι εν λόγω τουρκολόγοι δεν απαντούν γιατί στις διαμάχες επί Αγγλοκρατίας (περίοδος 55-59) η ελληνική πλειοψηφία είχε υπέρτερα θύματα, το ίδιο και στη διαμάχη 63-64, ακόμη αμέτρητα θύματα με μεγάλη διαφορά και το 1974. Τι είναι οι Κύπριοι; πρόβατα που πάνε και τρίβονται στο μαχαίρι που θα τα σφάξει ή οι Τουρκοκύπριοι είναι γεννημένοι πολεμιστές, ορεσίβιοι και αρειμάνιοι Γκούρκας των Ιμαλάιων; Όμως με τίποτα από αυτά δεν ασχολούνται, απλώς ανακατώνουν διάφορα χαρτιά και αρχεία, με υποδείξεις μη κυβερνητικών οργανώσεων, πρεσβειών, κομμάτων, μηχανισμών, Διεθνών Οργανισμών: δέστε τα κι αυτά μήπως βρεθεί κανένα επιχειρηματάκι. Με τέτοιες δεσμεύσεις, εντολές και ιδεοληψίες, επιστημονική σκέψη δεν παράγεται ή διαστρεβλώνει. Περιμέναμε από σας ω ατάλαντοι τουρκολόγοι ότι θα μας βοηθούσατε να δούμε τουρκολογικές πλευρές που θα μας βοηθούσαν, έτσι, να δούμε συνθετικά τα κυπριακό, δεν τολμήσατε, υπηρετήσατε την ιδεοληψίας σας, βγάλατε μια τρύπα στο νερό. Αλήθεια πως είδαν οι Τουρκοκύπριοι την Αρμενική Γενοκτονία, θα μας απαντήσει κανείς;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: