ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΑ, αντιεξουσιαστές κ.λ.π


24/5/2015

Είσαι προδευτικός Αθηναίος διανοούμενος; Και θέλεις να γράψεις μεγάλη λογοτεχνία; Εμ, δεν μπορείς γιατί είσαι ένα τρομοκρατημένο ανθρωπάκι: Αυτό άσε το, γιατί είναι ομοφοβικό, αυτό όχι, γιατί είναι αντιφεμινιστικό, αυτό μη, γιατί είναι αντισυμφιλιωτικό κ.λπ.κ.λπ.
Έτσι δεν γράφεται λογοτεχνία. Η μεγάλη λογοτεχνία είναι αιχμηρή, θέλει την αλήθεια του τόπου της, εσύ γράφεις υπάκουος για ιδρύματα και μηχανισμούς, που επιλέγουν αυτά που αρέσουν στην εξουσία, (Μη κυβερνητικές οργανώσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση. ΟΗΕ κ.λπ. κ.λπ.).
Συνέχισε έτσι και θα βγάλεις μια τρύπα μέσα στο νερό.

29 Δεκεμβρίου 2014

.Πόσο εύκολα το συγκρότημα εξουσίας οικειοποιείται τα παλιά ανατρεπτικά κινήματα. Ακόμα και το ομοφυλόφιλο κίνημα έγινε μια παράτα καραγκιοζοειδής. Που όλο το συγκρότημα εξουσίας τη χαιρετίζει. Στην πρώτη παρέλαση ομοφυλοφίλων στην Κύπρο ήταν εκεί, χαμογελαστοί, όλοι όσοι έθαψαν αυτόν τον τόπο, έκλεψαν, πούλησαν το νησί. Χαμογελούσαν και χειροκροτούσαν, βλέπεις γινόμαστε και μείς εκσυγχρονισμένοι, έδειχνε το ύφος τους, κι αυτό γίνεται υπό την ηγεσία μας.
Αυτά σε ένα νησί λεηλατημένο, με δεκάδες χιλιάδες άνεργους. Και από τους ομοφυλόφιλους που μαζεύτηκαν δεν βρέθηκε ένας αξιοπρεπής να φωνάξει: Κάτω οι κλέφτες!
.
30 Δεκεμβρίου 2014
.
Που κερδήθηκε η μάχη του Βατερλώ; Μα στα γήπεδα της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ με τα επιθετικά και ομαδικά παιγνίδια των νεαρών Άγγλων. Εκεί έγινε η προετοιμασία για να κερδίσουν τον πόλεμο. Η εξέλιξη των ηγετών στην Αγγλία έχει μακρά ιστορία, μη ξεχνάμε ότι υπηρετεί και ενσωματώνεται σε μια ελίτ που έχει παράδοση, ιδρύματα και αρχές. Που ο αστικός της φιλελευθερισμός οικοδομήθηκε αργά και σταθερά. Η Μάγνα Χάρτα ξεκίνησε το 1215, ακολούθησε το Χάμπεας Κόρπους και άλλα. Σε ιδρύματα, σε σχολές, σε αποικίες σφυρηλατούνταν το πνεύμα των νέων Άγγλων ηγετών. 800 χρόνια εξέλιξη και αναπροσαρμογή.
Τι έγινε όμως με τους κλεπτοκράτες της νέας κατάστασης στην Ελλάδα, που επικράτησε μεταπολιτευτικά. Χωρίς παράδοση και Ιστορία, απόγονοι Κοτζαμπάσηδων, Κλεφτών και Αρματωλών και, κυρίως, κολλήγων, χωρίς παράδοση ιδρυμάτων και σχολών, δεν μπορούσε να βγάλει τους νέους, κυρίως κατώτερους, ηγέτες. Η λύση ήταν τα Εξάρχεια. Δυστυχώς καμιά σχολή Πανεπιστημιακή δεν ερεύνησε την πορεία των νέων αφεντικών από το ’85 και εδώθε στην Ελλάδα (συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί, διευθυντές προσωπικού, στρατιωτικοί κ.λπ.). Αν το ερευνήσουμε θα διαπιστώσουμε ότι πέρασαν από τα Εξάρχεια, έμαθαν να είναι αφεντικά εκεί, η μαθητεία στον χώρο αυτό τους βοήθησε να είναι παραγωγικοί για το κεφάλαιο και την εξουσία. Δυστυχώς ακόμη να καταλάβουμε ότι οι αναρχικοί που έδερναν στα Εξάρχεια και στα πανεπιστήμια ήταν η νέα ΕΚΟΦ, που βοηθούσε τα μεγάλα τζάκια που δημιουργήθηκαν να μαζέψουν το παραδάκι. Φυσικά με νέα ρητορική, μιλούσαν για λαό, απομυθοποίηση, δημοκρατικές διαδικασίες, αντιεθνικισμό κ.λπ. Το παραδάκι όμως μαζευόταν και οι κλέφτες δρούσαν αποτελεσματικά, για σαράντα, σχεδόν, χρόνια.
Από άλλη εγγραφή: Εν τω μεταξύ υπάρχει και ο μύθος των αντιεξουσιαστικών κύκλων που τα καίνε σε κάθε επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι χούλιγκανς του Λονδίνου προσπαθούσαν να εντοπίσουν οπαδούς της αντίπαλης ομάδας χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο, γιατί εκεί όλα τα κατέγραφαν οι κάμερες. Ηλεκτρονικό πρόγραμμα εδώ και τριάντα χρόνια δίνει αμέσως το βάρος, το ύψος, τον σωματότυπο, τον προσωπότυπο, και το νούμερο των παπουτσιών του κουκουλοφόρου που κατέγραφαν οι κάμερες να βιαιοπραγεί και μετά, με ηλεκτρονική σάρωση, τον ταύτιζε με κάποιο από αυτούς που συγκεντρώθηκαν πριν βάλει την κουκούλα ή μετά, όταν την έβγαλε σε παρακείμενο δρομάκι. Η ελληνική αστυνομία διαθέτει αυτό το πρόγραμμα. Δεν μπόρεσε να εντοπίσει έστω και ένα. Γιατί, όπως παλιά χρειάζονταν οι τραμπούκοι της ΕΚΟΦ, για να δέρνουν καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος της κλεπτοκρατίας, τώρα χρειάζονται οι αντιεξουσιαστές, η εξουσία τους έχει ανάγκη για να συσσωρεύει τα κέρδη. Άλλαξε απλώς στυλ και υποκείμενο τραμπουκισμού. Άλλαξε το παράδειγμα, οι συσσωρεύοντες είδαν ότι μπορούσαν να κλέβουν με νέο στυλ. Όλη η λεηλασία της Ελλάδος , που θα την πληρώσει συλλογικά η τωρινή και η επόμενη γενιά, επιτεύχθηκε και με τη συμβολή των προοδευτικών, δήθεν ριζοσπαστών δημοσιογράφων και διανοουμένων. Οι άνθρωποι αυτοί έδρασαν ως Εκοφίτες της νέας τάξης, για την επίτευξη της λεηλασίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: