ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ –ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Χαράς Ευαγγέλια! Το γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως κινείται με γοργότατους ρυθμούς, για να υποβάλει νομοσχέδιο, που ποινικοποιεί την προώθηση απόψεων, οι οποίες υποστηρίζουν και προβάλλουν τη λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας.
-Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι πασιφανές ότι η διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία παραβιάζει βασικότατα ανθρώπινα δικαιώματα, από το δικαίωμα εγκατάστασης έως το δικαίωμα κάθε άνθρωπος να έχει μία ψήφο και την αρχή ότι οι πολιτικοί αξιωματούχοι πρέπει να εκλέγονται από τον λαό, συνολικά, χωρίς καθορισμούς και διακρίσεις εθνικές, θρησκευτικές και άλλες. Ακόμη, επιβάλλει τόσες άλλες ρατσιστικές διακρίσεις.
Επικοινώνησα, μόλις πληροφορήθηκα τα νέα, με άλλο αξιωματούχο του γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως, ο οποίος επιβεβαίωσε το χαρμόσυνο γεγονός.

-Δεν θα ήμασταν άξιοι των καθηκόντων και των ευθυνών μας αν δεν ποινικοποιήσουμε την προπαγάνδιση της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας, μου τόνισε. Είναι μια ρατσιστική λύση, που νομιμοποιεί διακρίσεις και παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.  Ο λαός, που μας τοποθέτησε σ’ αυτή τη θέση, έχει προσδοκίες από μας, πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών της κοινωνίας. Μην το ξεχνάτε, είμαστε το Γραφείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, λοιπόν τι θέλετε, να αφήνουμε τη ρατσιστική προπαγάνδα της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας να προωθείται και να οργιάζει, θα αφήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα να κουρελιαστούν;
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θερμός και διαπρύσιος κήρυκας αυτών των απόψεων και της πρακτικής για ποινικοποίηση της προπαγάνδας για διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία είναι και η Επίτροπος Διοικήσεως και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
-Από μικρή ήμουνα πάντα εναντίον της αδικίας και υπέρ των αρχών δικαίου. Η διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία είναι ρατσιστική, συντελεί στη μεγαλύτερη αδικία εναντίον της Κύπρου. Θα την πολεμήσουμε, φέρεται να έχει δηλώσει ευθαρσώς.
Ακόμη, άλλες πληροφορίες, τονίζουν ότι στο Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και ανθρωπίνων δικαιωμάτων γίνεται αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθεί τάχιστα το νομοσχέδιο εναντίον της προβολής και υποστήριξης της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας και να κατατεθεί ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο εναντίον της ομοφοβίας.

.

Υ.Γ. Το θέμα είχε ευχάριστη συνέχεια. Ο λειτουργός του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που αναφέρεται στο προηγούμενο κείμενο, επικοινώνησε μαζί μου για να μου αναφέρει ότι το Γραφείο της Επιτρόπου προσανατολίζεται τωρα και στην ποινικοποίηση των απόψεων που υποστηρίζουν το σχέδιο Ανάν. Όλοι, πια, το έχουμε δεχθεί ότι το σχέδιο αυτό ήταν ρατσιστικό, εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να σταματήσει η προπαγάνδα υπέρ του, οι απόψεις που υποστηρίζουν το σχέδιο Ανάν θα πρέπει να ποινικοποιηθούν. Αυτό μεθοδεύουμε στο νομοσχέδιο που προετοιμάζουμε.

-Ας μη φτάσουμε εκεί, τον συμβούλεψα. Ας παραμείνουμε σε κάτι πιο ήπιο. Να τους οναμάζουμε απλώς  ρατσιστές και καθυστερημένους.

Είναι, βλέπεις, αυτός ο ευρωπαϊκός φιλελευθερισμός μου, που δεν με αφήνει να προσχωρήσω σε απόψεις που ευνοούν κατασταλτικά και ποινικά μέτρα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: