ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΠΑΤΕΡΕΣ Ή Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ;

ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΠΑΤΕΡΕΣ
Ή
Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ;

Μετά τους εργατοπατέρες, τους φοιτητοπατέρες και τους προσφυγοπατέρες, θα αποκτήσουμε τώρα και τους ομοφυλοφιλοπατέρες. Ένα στρώμα εξουσιαστών, οι οποίοι θα κερδίζουν από την καθοδήγηση και τον έλεγχο του κύκλου των ομοφυλοφίλων, θα λειτουργούν ως ομάδα πίεσης, θα συναλλάσσονται με τις αρμόδιες αρχές,  θα βρίσκονται σε επαφή με τα κόμματα και θα λειτουργούν ως ιμάντες μεταφοράς ψήφων προς αυτά, με τα αναγκαία και επιβαλλόμενα κέρδη που θα δίνει η εξουσία προς τον κύκλο των ομοφυλοφιλοπατέρων: μερίδιο εξουσίας και προβολής, προαγωγές, ρουσφετολογικά ανταλλάγματα και διακανονισμός ημετέρων κ.λπ. κ.λπ.
Από τη στιγμή που έχει αναγνωριστεί η επιλογή της ομοφυλοφιλίας και έχει ακυρωθεί η ποινικοποίησή της, για τους ομοφυλόφιλους ένας δρόμος ανοίγεται μπροστά τους: ειλικρινείς και χωρίς προσωπείο, να υπάρξουν με τη δική τους οντότητα και το ειδικό βάρος, ως καταξιωμένοι, ικανοί, προσοντούχοι και έξυπνοι  πολίτες, καλλιτέχνες, δημιουργοί, εργαζόμενοι, επιστήμονες, πολιτικοί. Τίποτε άλλο.
Το ίδιο έγινε με τις γυναίκες. Όταν το θεσμικό πλαίσιο της ισοτιμίας επιτεύχθηκε, ο δρόμος για τις γυναίκες αποτελεί πια δική τους ευθύνη. Να καταξιωθούν στον χώρο της κοινωνίας, της εργασίας, της δημιουργίας και της πολιτικής. Γι’ αυτό και η ποσόστωση (η αναγκαστική επιβολή, π.χ., ενός αριθμού υποψηφίων γυναικών στην πολιτική ζωή) αποτελεί ένα φασιστικό μέτρο. Οι γυναίκες, αφού δεν έχουν οποιοδήποτε θεσμικό περιορισμό, ας εμπλακούν στην πολιτική ζωή και ας επιβάλουν τη σφραγίδα τους και με την αξία τους ας πάρουν ακόμη και περισσότερο μερίδιο από αυτό που τους αναλογεί.
Οι ομοφυλοφιλοπατέρες όμως έχουν άλλα σχέδια. Βλέπουν ένα πεδίο που ανοίγεται και θέλουν να το εκμεταλλευτούν και να πάρουν τα οφέλη. Τώρα διοργανώνουν και την φιλομόφυλη παρέλασή τους.
Κάποτε οι μαθητές μου, πιστεύοντας ότι θα με σόκαραν, με ρωτούσαν στην τάξη: Αληθεύει ότι ο Καβάφης ήταν ομοφυλόφιλος; Απαντούσα: Ναι ήταν ομοφυλόφιλος και με ποιητικούς όρχεις ίσα με μια νταλίκα ο καθένας.

Εδώ και ένα αιώνα, μέσα σε εντελώς αντίξοες συνθήκες, ο Καβάφης εξέφρασε στην ποίησή του και τον ομοφυλόφιλο έρωτα. Η ποιητική ποιότητα και η αξιοπρέπειά του τον επέβαλαν ως παγκόσμιο ποιητή. Γι’ αυτό και δεν θα συμμετείχε στα πανηγύρια των ομοφυλόφιλων παρελάσεων.
Είμαστε μια κοινωνία συντηρητική που ακολουθεί τα στερεότυπα του προοδευτισμού. Διότι και ο προοδευτισμός, ως φορέας της νέας παγκοσμιοποιημένης εξουσίας, αποτελεί την έκφραση της νέας συντήρησης. Ακολουθούμε άκριτα και μιμητικά χωρίς τη δική μας συμμετοχή και συμβολή σκέψεων και προβληματισμού. Ακόμη, χωρίς να έχουμε παρακολουθήσει τους προβληματισμούς και τις συζητήσεις που, εδώ και χρόνια, σε αμέτρητα βιβλία και άρθρα, έχουν κατατεθεί στην Ευρώπη, για τις νέες εξελίξεις στο θέμα του ομοφυλόφιλου κινήματος, τους καιροσκοπισμούς του, την εκμετάλλευση των ομοφυλοφίλων για τις κομματικές τακτικές κ.λπ.

Είμαστε η επαρχία της επαρχίας.
Έτσι η επαρχιωτοπούλα της σκέψης, η Επίτροπος Διοικήσεως, μας τρομοκρατεί με νομοσχέδια εναντίον της ομοφοβίας, άλλο νέο φρούτο για να βρίσκονται στο προσκήνιο οι ομοφυλοφιλοπατέρες. Μιλάμε, πια, για ποινικοποίηση απόψεων και κριτικών, για ένα είδος νέου φασισμού της παγκοσμιοποιημένης νέας τάξης.
Παίζοντας εν παικτοίς θα έλεγα: Τι θα γίνει με το θέμα της τερμινθοφοβίας; Γιατί, για τους κατοίκους της γενέτειράς μου, της ανεπανάληπτης Τερμινθίας (λαίκιστί: Τριμιθιά) λέγονται μύρια τόσα εναντίον μας, ειδικά από τους κατοίκους των γειτονικών χωριών. Ξεροκέφαλους μας ονομάζουν, αγροίκους μας ανεβάζουν απολίτιστους μας κατεβάζουν, αγενείς και πεισματάρηδες, ότι έχουμε όλα τα κουσούρια του κόσμου. Τι θα γίνει, λοιπόν, θα ποινικοποιούνται απόψεις που θα θεωρούνται ομοφοβικές και για τις τερμινθοφοβικές απόψεις ουδεμία αντίδραση; Σημειώνω, για την Επίτροπο Διοικήσεως, ότι ο κ. Βασίλειος Φτωχόπουλος, από ζηλοφθονία και άλλα κακέμφατα, στην εφημερίδα του Ένωσις, εκφράστηκε εναντίον της γενέτειράς μου, και τακτικά διακατέχεται από τερμινθοφοβικές απόψεις. Για να αποκαταστεθεί η δικαιοσύνη ας τον έχει υπόψη της καθώς και την τερμινθοφοβία του.
(πρώτη γραφή)

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΠΑΤΕΡΕΣ Ή Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ;”

  1. mlysandrou Says:

    Εξαιρετικό άρθρο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: