Ένα άρθρο -σχόλιο στο ιστολόγιο από τον Μιχαήλ Μ. στην εφ. Γνώμη

εφ. Γνώμη, Λευκωσία, Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

«ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ» (Για το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ)

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν άνθρωπο να καταλαμβάνεται από μανίες και να εκδηλώνει απύθμενο μίσος για πράγματα και καταστάσεις.
Είναι κάτι σαν ψύχωση.
Αναφέρομαι στον κ. Σάββα Παύλου, μέχρι πρόσφατα ανώτερο λειτουργό στο Υπουργείο Παιδείας.
Τον κ. Σάββα Παύλου που ο λόγος του είναι πάντοτε ξύλινος και επαναλαμβανόμενος με μια μονότονη μονομέρεια και εμπάθεια που φτάνει τα όρια της εμμονής και του μίσους εναντίον της Αριστεράς.
Ο άνθρωπος ο οποίος ακόμα και την περασμένη βδομάδα όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ΕΡΤ, «κατάφερε» να αναμίξει το ΑΚΕΛ στην όλη υπόθεση!
Είναι ο άνθρωπος που τον κάλεσαν σε τηλεοπτικό δελτίο το βράδυ της αποκατάστασης από το Υπουργικό Συμβούλιο των δολοφονημένων Αριστερών από την ΕΟΚΑ και αντί να μιλήσει για το θέμα θυμήθηκε τα γκούλαγνκ, τον Στάλιν και δεν ξέρω άλλο τι.
Ο κ. Παύλου έχει μια μοναδική ικανότητα να συνδέει τα πάντα με το ΑΚΕΛ και να χύνει τη χολή και το όξος του.
Και να σκεφτεί κάποιος ότι ο κύριος αυτό ήταν λειτουργός στο Υπουργείο Παιδείας και κατεύθυνε πράγματα και καταστάσεις.
Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η πολεμική που δέχθηκε η κυβέρνηση Χριστόφια στο Υπουργείο Παιδείας για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΔΟΝΙΤΩΝ
Σε ένα λιβελλογράφημα που δημοσίευσε στον ιστότοπό του στις 5 Ιουνίου 2013 αναφέρεται στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ με τον προκλητικό τίτλο:
«ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Δ.Ο.Ν. Ή ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ» χαρακτηρίζει τους ΕΔΟΝίτες πτώματα.
Ιδού η σχετική περικοπή:
«Πτώμα: από το πίπτω (παρακείμενος: πέπτωκα) και πτώσις. Πτώμα σημαίνει το πεσμένο, η φράση “όρθια πτώματα” αποτελεί σχήμα οξύμωρο, όταν δύο έννοιες είναι φαινομενικά αντίθετες ωστόσο στο βάθος δημιουργούν μια νέα λογική αλληλουχία.
Στην κυπριακή κοινωνία κυκλοφορούν πολλά όρθια πτώματα, στο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ θα αποτελούν το κυρίαρχο θέαμα.
Όλοι, λοιπόν, στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, που θα γίνει το τριήμερο 3 έως 5 Ιουλίου. Όλοι εκεί, για να δείτε την πιο γερασμένη νεολαία του κόσμου, σαρξ εκ της σαρκός από ένα κόμμα που όταν ο λαός μας, Έλληνας ωραίος και γενναίος, τα έβαζε με τον Άγγλο κατακτητή δίνοντας αφειδώλευτα θυσίες και αίμα (Οκτωβριανά 1931 και αγώνας 1955-59) αυτοί απουσίαζαν και σαν μικρομπακάληδες μετρούσαν μικροκέρδη και μικροζημιές. Πάντα χωρίς ανάταση και έξαρση, εκφράζοντας ό,τι πιο επαρχιώτικο έβγαλε αυτός ο τόπος,  γιατί το κόμμα τους συμπυκνώνει τη νεοκυπριακή κυπριώτικη κυπριακή κυπριακότητα. Πάντα θαυμαστές και υπηρέτες της αγγλικής αποικιοκρατίας, πάντοτε αγγλόφιλοι.
Που λουφάξανε την εποχή της χουντικής λαίλαπας, κρεμούσαν τη φωτογραφία του Ασλανίδη, πήγαιναν στην δεξίωση του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, κερνούσαν γλυκό καρυδάκι στο πραξικόπημα.
Που μετά την εισβολή χαϊδεύουν τον Τούρκο κατακτητή.
Όλοι στο Φεστιβάλ Νεολαίας της ΕΔΟΝ για να δείτε όρθια πτώματα, σκελετούς από το χρονοντούλαπο να χορεύουν και να τραγουδούν, ξεφτίδια ιδεολογικών συνθημάτων από τον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας».
Αυτός είναι ο λόγος του δήθεν διανοούμενου Σάββα Παύλου, που θεωρείται ένας από τους πνευματικούς πατέρες του ψευτοπατριωτισμού, που στο όνομά του προωθούν τη διχοτόμηση της Κύπρου.
Όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης ο λεγόμενος διανοούμενος της διχοτόμησης επαναλαμβάνει μια σειρά από συκοφαντικούς ισχυρισμούς που διατυπώνονται για χρόνια, χωρίς όμως ποτέ να αξιωθεί να παραθέσει έστω και ένα αποδεικτικό στοιχείο των συκοφαντιών που τόσο αναίσχυντα εξακοντίζει.
Και συνεχίζει το υβρεολόγιό του:
«Νέους χωρίς πολιτιστική, γλωσσική και εθνική συνείδηση, που νομίζουν ότι η Ιστορία της Κύπρου ξεκινά το 1960, άντε είκοσι χρόνια προηγουμένως με την ίδρυση του ΑΚΕΛ, άντε άλλα δεκαπέντε προηγουμένως με την ίδρυση του Κ.Κ.Κ.. Νέους που καμώνονται πως δεν υπάρχει κατοχή, πως ο τουρκικός επεκτατισμός έβαλε το σπαθί στο θηκάρι. Γερασμένους νέους, άβουλους, μια αποπνικτική μετριότητα».
Αλήθεια, πόση εμπάθεια και πόσο μίσος χρειάζεται από ένα άνθρωπο για να γράψει όλες αυτές τις αηδίες;
Που δίνει την εντύπωση ότι δεν ζει σε αυτόν τον κόσμο αλλά σ’ ένα δικό του, φανταστικό κόσμο, που τον έφτιαξε μέσα στο μυαλό του και ζει κλειδωμένος μέσα σ’ αυτόν;
Θέλει να ξεχνά ότι απόψεις σαν τις δικές του κουβάλησαν τον Αττίλα στην Κύπρο;
Ή νιώθοντας ενοχές προσπαθεί να ρίξει αλλού τις ευθύνες;
“Ξεχνά” ο κ. Παύλου ότι η ΕΔΟΝ είναι η μόνη οργάνωση νεολαίας που σε κάθε συγκέντρωσή της κάνει αναφορές στην κατοχή και στην αναγκαιότητα της λύσης του Κυπριακού;
“Ξεχνά” ο κ. Παύλου ότι η μόνη οργάνωση που από το 1974 ανελλιπώς διοργανώνει αντικατοχικές εκδηλώσεις, σε βαθμό που κάποιοι (του κ. Παύλου συμπεριλαμβανομένου) να την ειρωνεύονται;
Μέσα στις ασυναρτησίες του ο Σάββας Παύλου εμπλέκει στον κυκεώνα του κειμένου του και τη… «Σοβιετία», διερωτώμενος γιατί κανένας ΑΚΕΛικός δεν άσκησε κριτική στην πρώην Σοβιετική Ένωση!!!
Όλα φύρδην μίγδην, για να δείξει ότι γνωρίζει, ότι ασκεί κριτική, ότι τέλος πάντων είναι κάποιος και θα πρέπει να του δώσουν και σημασία.
Αυτό είναι κατάντημα για κάποιον που θέλει να ονομάζεται άνθρωπος του πνεύματος.
Που ξεκίνησε από «αριστερά» και πήγε όσο πιο δεξιότερα μπορεί να πάει άνθρωπος.
Προβληματίστηκα αν θα σχολίαζα το άρθρο του.
Το έπραξα όμως για να γνωρίζει ο κάθε Κύπριος τι ανθρώπους έχουμε ανάμεσά μας.
Αμετανόητα ναρκισσιστές, υπερόπτες και προσβλητικούς με ό,τι διαφωνούν.
Κλείνω το άρθρο παραθέτοντας την κατάληξη του άρθρου του:
«Όλοι στο φεστιβάλ νεολαίας της ΕΔΟΝ. Θα δείτε πράγματα θαυμάσια, σκελετούς να χορεύουν, όρθια πτώματα».
Να τους ζήσουν, λοιπόν, και να τους χαίρονται τέτοιους «διανοούμενους».(Από τη ΓΝΩΜΗ)

Σχόλια έως το μεσημέρι 29 Ιουνίου 2013

Ανώνυμος είπε…

Και όλα αυτά για μια προαγωγή τη γέριμη που έθελε να την πάρει πριν αφυπηρετήσει… κατά τα άλλα ου περι χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα (αλλά περί εφάπαξ..:-)

Ανώνυμος είπε…

Πεεεεεεεεεεε αρρώστειααααααααααααα ο τύποοοοοοοοοοοοοοος

χριστάκης χαραλάμπους είπε…

Κύριε Μιχαηλ εσεις που είστε…..πατριώτης τολμάτε να αναιρέσετε όσα λέει ο εν λόγω κύριος; Πάντως αυτό δεν το κάνετε ποτέ όταν σας στριμώχνουν. Δείγμα και της πλύσης εγκεφάλου που γίνεται στο ΑΚΕΛ είναι και τα σχόλια. Ούτε ένας δεν τόλμησε να σας ρωτήσει γιατί δεν απαντάτε!!!

Μιχάλης είπε…

@ Χριστάκης Χαραλάμπους: Διερωτώμαι αν έχεις όρεξη για διάλογο.
Σου απάντησα στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση από πλευράς σου.
Αν έχεις διάθεση για διάλογο θα μπω στον κόπο να σχολιάσω.
Αν όχι δεν αξίζει τον κόπο.

Ντίνα Κυριάκου είπε…

Μόνο περιφρόνηση του αξίζει, τίποτε άλλο.
Advertisements

3 Σχόλια to “Ένα άρθρο -σχόλιο στο ιστολόγιο από τον Μιχαήλ Μ. στην εφ. Γνώμη”

 1. Σωτήρης Ραπτόπουλος Says:

  …ωραίο αυτό το «αναγκαιότητα λύσης του κυπριακού» από τον κο Μιχαήλ Μ. : Ο ανώδυνος, αντεπαναστατικός λόγος σ’ όλο του το μεγαλείο!..
  Κατα τ’ άλλα, πού είναι ο κος Πτωχόπουλλος; Έστω για να πει, σε άπταιστη ακελίζουσα βρεττανοελληνοεπαρχιωτική διάλεκτο, ένα : «Άστονε κάτω τον Παύλου, ρε Μιχαήλ, είναι δικός μου, πως θα τόλεγε, μίσιη μου, ο Γρουστόφιας, «Χί ίζ μάϊν» «….

 2. χ χαραλαμπους Says:

  Με κάνατε δημόσιο πρόσωπο κύριε Πάυλου.Δυστυχώς φιγουράρει το όνομα μου μαζί με τον Κόκκινον Ιαβέρην τον δολοπλόκο δημοσιογράφο του Τουρκισμού..

  • savvaspavlou Says:

   Χ. Χαραλάμπους, τα γραπτά μένουν. Διαβάζοντας τη δική σου τοποθέτηση ο καλοπροαίρετος αναγνώστης διαπιστώνει ότι ήταν ορθή και αντιστεκόταν στην ισοπέδωση και τον φανατισμό της ακελικής νοοτροπίας. Σάβ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: