ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Δ.Ο.Ν. Ή ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Δ.Ο.Ν.

Ή

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

Πτώμα: από το πίπτω (παρακείμενος: πέπτωκα) και πτώσις. Πτώμα σημαίνει το πεσμένο, η φράση “όρθια πτώματα” αποτελεί σχήμα οξύμωρο, όταν δύο έννοιες είναι φαινομενικά αντίθετες ωστόσο στο βάθος δημιουργούν μια νέα λογική αλληλουχία. Στην κυπριακή κοινωνία κυκλοφορούν πολλά όρθια πτώματα, στο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ θα αποτελούν το κυρίαρχο θέαμα.

Όλοι, λοιπόν, στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, που θα γίνει το τριήμερο 3 έως 5 Ιουλίου. Όλοι εκεί, για να δείτε την πιο γερασμένη νεολαία του κόσμου, σαρξ εκ της σαρκός από ένα κόμμα που όταν ο λαός μας, Έλληνας ωραίος και γενναίος, τα έβαζε με τον Άγγλο κατακτητή δίνοντας αφειδώλευτα θυσίες και αίμα (Οκτωβριανά 1931 και αγώνας 1955-59) αυτοί απουσίαζαν και σαν μικρομπακάληδες μετρούσαν μικροκέρδη και μικροζημιές. Πάντα χωρίς ανάταση και έξαρση, εκφράζοντας ό,τι πιο επαρχιώτικο έβγαλε αυτός ο τόπος,  γιατί το κόμμα τους συμπυκνώνει τη νεοκυπριακή κυπριώτικη κυπριακή κυπριακότητα. Πάντα θαυμαστές και υπηρέτες της αγγλικής αποικιοκρατίας, πάντοτε αγγλόφιλοι.

Που λουφάξανε την εποχή της χουντικής λαίλαπας, κρεμούσαν τη φωτογραφία του Ασλανίδη, πήγαιναν στην δεξίωση του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, κερνούσαν γλυκό καρυδάκι στο πραξικόπημα.

Που μετά την εισβολή χαϊδεύουν τον Τούρκο κατακτητή.

Όλοι στο Φεστιβάλ Νεολαίας της ΕΔΟΝ για να δείτε όρθια πτώματα, σκελετούς από το χρονοντούλαπο να χορεύουν και να τραγουδούν, ξεφτίδια ιδεολογικών συνθημάτων από τον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

 dancing-skeletons-clip-art_p

ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΔΟΝ. ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ

 

Νέους χωρίς πολιτιστική, γλωσσική και εθνική συνείδηση, που νομίζουν ότι η Ιστορία της Κύπρου ξεκινά το 1960, άντε είκοσι χρόνια προηγουμένως με την ίδρυση του ΑΚΕΛ, άντε άλλα δεκαπέντε προηγουμένως με την ίδρυση του Κ.Κ.Κ.. Νέους που καμώνονται πως δεν υπάρχει κατοχή, πως ο τουρκικός επεκτατισμός έβαλε το σπαθί στο θηκάρι. Γερασμένους νέους, άβουλους, μια αποπνικτική μετριότητα.

Είδατε έναν λογοτέχνη του ΑΚΕΛ και της ΕΔΟΝ να έχει γράψει κάτι κριτικό για το σοβιετικό στρατόπεδο; Στην Ελλάδα, δεκάδες λογοτέχνες της αριστεράς, την ίδια εποχή που τους κυνηγούσε η μετεμφυλιακή νικήτρια δεξιά με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο, έβλεπαν κριτικά και αμφισβητούσαν και τη σοβιετική τάξη και τις λογικές της (Άρης Αλεξάνδρου, Κατσαρός, Πατρίκιος και δεκάδες άλλοι). Η ιδεολογική αγνότητά τους και οι θυσίες που κατέβαλλαν γι’ αυτήν δεν επέτρεπαν εκπτώσεις,  η κριτική τους κάλυπτε και την κατάσταση στη Σοβιετική Ένωση. Εδώ αναπτύχθηκε ο απεχθέστερος φιλοσοβιετισμός, ο ακελικός άνθρωπος που δεν ρίσκαρε ποτέ, που δεν έκρινε ποτέ ριζοσπαστικά, δεν μπορούσε να προχωρήσει και στην κριτική του σοβιετικού μοντέλου, υπάκουε στην ηγεσία του και διακήρυσσε ότι η Σοβιετία αποτελεί τον επί γης Παράδεισο.

Η Σοβιετία κατέρρευσε και ο ακελικός χώρος, που ήταν ο φανατικότερος οπαδός αυτού του καθεστώτος, δεν έπαθε οτιδήποτε. Γιατί; Μα γιατί δεν πάλεψαν και δεν κατέβαλαν τίμημα σοσιαλιστικών-κομμουνιστικών- κοινωνικών αγώνων που την ώρα της κατάρρευσης θα επέστρεφαν και θα μεγέθυναν τη ρωγμή, θα προκαλούσαν ερωτηματικά για τόσες θυσίες που αποδείχτηκαν μάταιες και άσκοπες.

Όλοι στο φεστιβάλ νεολαίας της ΕΔΟΝ. Θα δείτε πράγματα θαυμάσια, σκελετούς να χορεύουν, όρθια πτώματα.

 

 

Υ.Γ. Απευθύνομαι στον κ. Βασίλειο Πτωχόπουλο και τον προτρέπω/του επιτρέπω να μην συνεχίσει/απαντήσει. Απλώς στην εφημερίδα Ένωσις ας αναγράψει: «Νενίκηκάς με Ἐρυθροτερμινθεῦ».

Advertisements

9 Σχόλια to “ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Δ.Ο.Ν. Ή ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ”

 1. Ajax Says:

  Γειά σου Σάββα Παύλου. Σέ χαιρετώ από τήν Κρήτη. Τόν ξέσκισες τόν Φτωχόπουλο.

  Τεύκρος Κωνσταντίνου.

  Από το iPad μου

  5 Ιουν 2013, 7:46 μ.μ., ο/η «Σάββας Παύλου» έγραψε:

  >
  >

 2. Πέτρος Παπαβαρνάβα Says:

  Κύριε Παύλου, νομίζω αποτύχατε. Ο κύριος Πτωχόπουλλος παραμένει ακτύπητος!

 3. catrame Says:

  Προβλέπω ντέρμπι. Αιωνίων.

 4. Αντιακελική Νεολαία Κύπρου Says:

  Προς κυρίους Σάββα Παύλου και Βάσο Φτωχόπουλλο

  Αξιότιμοι κύριοι,

  Σας γράφουμε διότι πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα. Παρακολουθούμε με αγωνία τη μάχη που έχει ανοίξει για το ποσοστό αντιακελισμού που πρεσβεύει ο καθένας από εσάς. Ομολογούμε πως μας προξενεί το ενδιαφέρον η έκβαση της μάχης σας. Βεβαίως κι έχετε προσφέρει τα μέγιστα σ’ αυτόν τον αντιακελικό αγώνα αλλά όχι αν το δει κάποιος αναλογικά.
  Λοιπόν, εσείς, με μέσο όρο ηλικίας γύρω στα 60, συντηρήσατε για δεκαετίες ένα ΑΚΕΛ δυνατό, με ποσοστά άνωθεν του 30%, με αποτέλεσμα μάλιστα μετά από 80 χρόνια να καταφέρει να εκλέξει και πρόεδρο (πάει στράφι το συμπαθέστατο σύνθημα της ΝΑΙ.ΔΗ.ΣΥ “Δεν θα βγάλει πρόεδρο ποτέ το ΑΚΕΛ”). Αντιθέτως, εμείς οι νέοι, με μέσο όρο ηλικίας γύρω στα 23, κατορθώσαμε με την ανάμιξή μας στα πολιτικά πράγματα, με τον στείρο στείρο στείρο στείρο (τετράκις) αντιακελισμό μας και με τον πόλεμο που κάναμε κατά του ΑΚΕΛ, να το ρίξουμε στο 17% και έπεται συνέχεια.
  Οφείλουμε να αναφέρουμε πως σεβόμαστε απόλυτα τις προσωπικές σας αντιστάσεις, αλλά δεν θα ήταν κακό να παραδεχτείτε κάποια πράγματα. Εμείς, χωρίς να έχουμε οποιοδήποτε πτυχίο χρειαστήκαμε γύρω στα 10 χρόνια στείρου στείρου στείρου στείρου (τετράκις, επαναλαμβάνουμε) αντιακελισμού για να μπορέσουμε να πούμε πως κάτι πετύχαμε ενώ εσείς γύρω στα 50. Βεβαίως, οι συνθήκες στις οποίες εσείς πολεμήσατε το ΑΚΕΛ ήταν πολύ πιο ευνοϊκές, γεγονός που δίνει μεγαλύτερες διαστάσεις στο δικό μας κατόρθωμα. Ας μην κάνουμε ιστορική ανάλυση…
  Τέλος, θεωρούμε αναγκαίο να προωθήσουμε τον στείρο στείρο στείρο στείρο (τετράκις, κύριοι, τετράκις!) αντιακελισμό και στην υπόλοιπη νεολαία διότι όπως φαίνεται η δική σας γενιά δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά, χωρίς να μειώνουμε το έργο σας. Και επειδή το ΑΚΕΛ δεν είναι νεκρό, ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας…

  Μετά τιμής και στείρου στείρου στείρου στείρου (χ4) αντιακελισμού,
  εκ της αντιακελικής νεολαίας Κύπρου,

  ο Πρόεδρος Ππούνιος.

  • savvaspavlou Says:

   ΑΠΑΝΤΗΣΗ
   Παρακαλώ μη με συσχετίζετε με τον κ. Πτωχόπουλο που διακρίνεται απλώς για τον στείρο στείρο στείρο αντιακελισμό του. Ο υποφαινόμενος επαίρεται ότι χαρακτηρίζεται από στείρο στείρο στείρο στείρο στείρο αντιακελισμό. Σ. Π.

   • Αντιακελική Νεολαία Κύπρου Says:

    Κύριε Σάββα Παύλου, σεβόμενοι την ηλικία σας κι αναλογιζόμενοι ότι έχουμε να επιτελέσουμε τον αγώνα μας για την προώθηση του στείρου στείρου στείρου στείρου στείρου στείρου αντιακελισμού, τον οποίο πρεσβεύει η νεολαία μας, θα δώσουμε τέλος σ’ αυτήν την αντιπαράθεση. Όποτε μας χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας. Κι εσάς και του κύριου Φτωχόπουλλου.

 5. Σωτήρης Ραπτόπουλος Says:

  …τελικώς, τί απέγινε; Ο κος Πτωχόπουλλος απαξίωσε την πρόκληση; Απάντησε; Κρύβεται; Ετοιμάζει με αχίλλειον μήνιν την απαντησή του; Το κοινό διψά για περιπέτειες, θέαμα, την κλαγγή των όπλων, τη μυρωδιά του αίματος…. ίνα ακουστή, ξανά, το ηστγουντιανόν: ¨Έρριψα πέντε ή εξ βολάς; Αληθώς, ουκ αν καταριθμηθείησαν υπ’ εμού»

 6. Αντιακελική Νεολαία Κύπρου Says:

  Κύριε Παύλου σας χαιρετώ,
  Επανέρχομαι στο παρόν άρθρο, ένεκα της τελευταίας δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας. Έχω την ευχαρίστηση να σας πληροφορήσω ότι όπως φαίνεται, η γενιά μας συνεχίζει να κτυπά το ΑΚΕΛ ανελέητα. Μέσα σε λίγους μήνες από την προηγούμενη ανάρτηση το ΑΚΕΛ έπεσε ακόμα μια μονάδα: http://www.alithia.com.cy/politikh/item/20436-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82,-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B4%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%AD%CE%B4%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CF%83%CF%85,-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB.html

  Επίσης θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι μας παραδώσατε ένα ΔΗΚΟ της τάξης του 20% και εμείς καταφέραμε να το φέρουμε σε μονοψήφια ποσοστά.

  Όταν είστε έτοιμος να αποδεχτείτε την ήττα της γενιάς σας, πιάστε χέρια με τον κύριο Πτωχόπουλλο και συνταχθείτε δίπλα μας. Η απάντηση, λοιπόν, στο ερώτημά σας, πού βαρεί παραπάνω η ζυγαριά του αντιακελισμού είναι απλή: Βαρεί στη δική μας πλευρά…

 7. savvaspavlou Says:

  Κύριοι της Αντιακελικής Νεολαίας Κύπρου. Γράφετε στο σχόλιό σας: Όταν είστε έτοιμος να αποδεχτείτε την ήττα της γενιάς σας, πιάστε χέρια με τον κύριο Πτωχόπουλλο και συνταχθείτε δίπλα μας.
  Χέρι με τον κύριο Πτωχόπουλο, πώς; Ο κύριος Πτωχόπουλος εκφράζει τον στείρο αντιακελισμό, έχει την εικόνα μικρού παιδιού, εγώ εκφράζω τον στείρο, στείρο, στείρο,στείρο, στείρο, στείρο,στείρο, στείρο, στείρο,στείρο, στείρο, στείρο,στείρο, στείρο, στείρο,στείρο, στείρο, στείρο,στείρο, στείρο, στείρο,στείρο, στείρο, στείρο αντιακελισμό σε γιγαντιαία ανάταση, θα απλώνει το μικρό χέρι του και δεν θα φτάνει το δικό μου. Περιμένετε να αυξηθεί λίγο ο στείρος αντιακελισμός του κ. Πτώχόπουλου να αυξηθεί και το ύψος του και θα δούμε.
  Σ.Π.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: