Η Κύπρος θα χαθεί, το ΑΚΕΛ θα ζει


 

Στην πολιτική διαδρομή μου, συνάντησα πολλούς παθιασμένους αντιακελικούς, συνήθως αντιακελικούς της αριστεράς, που έβλεπαν το ΑΚΕΛ ως στρέβλωση της αριστερής ιδεολογίας, ως συμβιβαστικό κόμμα που η ύπαρξή του λειτουργούσε ως ανάχωμα στην ανάπτυξη της αριστερής ριζοσπαστικής σκέψης. Όμως συνάντησα και αρκετούς από τους αντιακελικούς της δεξιάς παράταξης. Και οι μεν και οι δε φώναζαν: πότε θα μειωθεί η δύναμή του, πότε θα διαλυθεί αυτό το κόμμα, που το έβλεπαν ως ανορθογραφία των κυπριακών καιρών.

Και οι μεν και οι δε, με αντιμετώπιζαν με επιθετικότητα, όταν επεξηγούσα ότι το ΑΚΕΛ θα παραμείνει εκεί, και ειδικά όταν επέμενα ότι ο κυπριακός ελληνισμός θα εξαφανιστεί από το νησί, δεν θα υπάρχει ένας Έλληνας στην Κύπρο, αλλά το ΑΚΕΛ θα υπάρχει και θα λειτουργεί στο Λονδίνο και στην Αθήνα, στην Αυστραλία και στο Καναδά. Στην αποχώρηση και τη φυγή τους οι Κύπριοι θα προλάβουν να πάρουν και κάτι μαζί τους, μερικοί πιστοί Χριστιανοί θα πάρουν ιστορικά εικονίσματα των εκκλησιών τους, άλλοι την οργανωτική δομή του ΑΚΕΛ.

Δεν είναι τυχαία η συμβουλή του κ. Χριστόφια όταν αποχώρησε από την προεδρία, αφήνοντας καμένη γη πίσω του: «Το κόμμα και τα μάτια σας» είπε στους συντρόφους του όταν το νησί έφτασε στο πιο τραγικό σημείο, όχι «την Κύπρο και τα μάτια σας», για την Κύπρο ποιος Ακελικός νοιάζεται, το κόμμα είναι πάνω απ’ όλα, που λειτουργεί ως θρησκευτική αναπλήρωση.

Με εξαφανισμένο, λοιπόν, τον κυπριακό ελληνισμό από την Κύπρο, το 2116 μ.Χ., παραδείγματος χάριν, με αφορμή τις εκλογές στην Αγγλία, τα αγγλικά κόμματα θα λένε στους επιτελείς τους να έρθουν σε επαφή και να δουν και το ΑΚΕΛ του Λονδίνου. Επηρεάζουν καμιά εικοσαριά χιλιάδες ψήφους, θα τονίζουν, πρέπει να τους δούμε κι αυτούς, πόσο μπορούν να μας ενισχύσουν.

Θα βρίσκουν λοιπόν την Επιτροπή του ΑΚΕΛ στην αγγλική πρωτεύουσα και οι Ακελικοί θα αρχίζουν για κάποια αιτήματα και αιτηματάκια, επιδόματα, επιχορηγήσεις και οικονομικές ενισχύσεις: για τις καθαρίστριες του φιλοακελικού Αγγλοκυπριακού Συνδέσμου, για τις γραμματείς σχολείου που ελέγχουν, για την συνοικία στην οποία έχουν πολλά μέλη κλπ. κλπ. και έτσι, αν ικανοποιηθούν, να παροχετεύσουν τις ψήφους που επηρεάζουν προς το αγγλικό κόμμα με το οποίο συνομιλούν.

Η Κύπρος θα χαθεί αλλά το ΑΚΕΛ θα ζει. Γιατί το ΑΚΕΛ συμπύκνωσε όλη τη νεοκυπριακή μετριότητα, πάντα με τους ισχυρούς, στο ξεκίνημά του ταυτισμένο με την  αγγλική αποικιοκρατία. Οι Έλληνες θα εξαφανιστούν από την Κύπρο όμως θα υπάρχει παράρτημα ΑΚΕΛ στο Λονδίνο, την Αθήνα, τον Καναδά, την Αυστραλία, τις Η.Π.Α., για να παρέχει εκδουλεύσεις και να δέχεται ωφελήματα. Το ΑΚΕΛ θα ζει, γιατί, πάντοτε χωρίς ανάταση και υπέρβαση, εκφράζει ό,τι πιο επαρχιώτικο έβγαλε αυτός ο τόπος,  γιατί συμπύκνωσε την νεοκυπριακή κυπριώτικη κυπριακή κυπριακότητα.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Η Κύπρος θα χαθεί, το ΑΚΕΛ θα ζει”

 1. george Says:

  Με αυτά που γράφετε έχετε ξεφύγει τελείως!
  Το ΑΚΕΛ φταίει ή ο ιμπεριαλισμός που γεννάει ανταγωνισμούς,
  γεννάει πολέμους ρουφάει αίμα από τους λαούς.
  Σε αυτή την φάση το κεφάλαιο διψάει σαν βρικόλακας.
  Χαιρετώ!
  Γιώργος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: