ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ κα ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ κα ΚΟΥΡΣΟΥΜΠΑ

Ή ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Όλος ο κυπριακός Ελληνισμός αγωνίστηκε για το αναφαίρετο δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης και της Ένωσης με την Ελλάδα. Σε επίπεδο οικογενειακό πρέπει να αναφέρω ότι η υπογραφή του παππού μου υπάρχει στο ενωτικό δημοψήφισμα του 1921, επίσης στο ενωτικό δημοψήφισμα του 1930, ακόμη η υπογραφή των γονέων μου υπάρχει στο ενωτικό δημοψήφισμα του 1950. Όλη η ιστορία της οικογένειάς μου είναι μια ιστορία αγώνων για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, και όλη η Κύπρος πρόσφερε θυσίες και αίμα, έτρεξε εθελοντής σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες του ελληνικού λαού, πλήρωσε με φυλακίσεις και βασανιστήρια την περίοδο της αγγλοκρατίας, με απαγχονισμούς και νεκρούς στις μάχες με τον κατακτητή, έχοντας  μοναδικό αίτημα την Ένωση.  Είμαστε πιστοί στον όρκο της Φανερωμένης, όταν ο Εθνάρχης Μακάριος μας όρκισε όλους, το 1954, σε κοινή εκδήλωση δεξιών και αριστερών οργανώσεων.

Ο γιος μου διδάσκεται Πολιτική Αγωγή στην Γ’ Γυμνασίου (και θα διδάσκεται  και στην Γ’ Λυκείου) που αναφέρεται στο πολιτικό σύστημα της Κύπρου και στο σύνταγμα της Ζυρίχης. Αυτό θίγει τα ανθρώπινα δικαιώματά του και τα πιστεύω του, νιώθει μειωμένος γιατί διδάσκεται ένα πολίτευμα που δεν πιστεύει, γιατί διδάσκεται για ένα πολίτευμα που δεν στηρίζεται στην αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών. Για το λόγο αυτό ζητώ να εξαιρεθεί από το μάθημα της Πολιτικής Αγωγής.

Με εκτίμηση

Σ. Ερ.

Υ. Γ

.

.

. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο σημείωμα που θα αποδείξει πολύπλευρα τις μηχανές που στήνουν αυτές οι χωριατοπούλες της σκέψης.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ”

  1. Δήμητρα Παπαλεοντίου Says:

    Καλό θα ήταν να αποσταλεί και στον ημερήσιο τύπο (εάν βρεθεί βέβαια κάποιος, που θα τολμήσει να το δημοσιεύσει…)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: