ΑΡΧΕΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Πριν από λίγο καιρό το ιστολόγιο πήρε ένα μήνυμα ανορθόγραφο, το οποίο, λίγο ή πολύ, με κατηγορούσε ότι τα έβαζα με τον Νίκο Τριμικλινιώτη για να γνωστοποιηθεί το όνομά μου. Δηλαδή, αναφερόμενος στον κ. Ν. Τριμικλινιώτη και κρίνοντάς τον, έπαιρνα κι εγώ κάτι από τη φήμη και τη δόξα του ανδρός. Ανόητο μήνυμα, του απάντησα ως ακολούθως.

Η μόνη περίπτωση να εγερθώ από τον τάφο μου είναι όταν οι συγγενείς μου, αφού με θάψουν, γράψουν κάτι ανορθόγραφο στη μαρμάρινη πλάκα του. Θα σηκωθώ, θα το διορθώσω και θα πάω πίσω στο μνήμα μου.
Είσαι ανορθόγραφος, λοιπόν δεν είναι ανάγκη να γράφεις στο ιστολόγιό μου.
Και επειδή πολλοί δεν έχουν δουλειά να κάνουν ή νομίζουν ότι το ιστολόγιο είναι σαν σούπερ μάρκετ και όλοι πρέπει να ικανοποιήσουν τον πελάτη [=μεγάλη η χαρά που η υψηλότητά σας επισκέπτεται το ιστολόγιο και καταδέχεται να αφήσει και σχόλιο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας ευχαριστήσουμε!] ή είναι σαν τα κόμματα που πρέπει να εξυπηρετήσουν τον ψηφοφόρο τους [ό,τι θέλετε, μη χάσουμε την πολύτιμη ψήφο σας!] ή σαν τα έντυπα [εφημερίδες και περιοδικά που κολακεύουν και γαργαλούν τους πολίτες για να τα αγοράζουν] πληροφορώ τους διάφορους που θέλουν να αποστείλουν μηνύματα ότι το ιστολόγιο είναι εκτός οικονομίας και εκτός πολιτικής. Δεν το ενδιαφέρουν τα λεφτά ή οι ψήφοι. Είναι αυστηρό και μη ελκυστικό -το μόνο που επιζητεί είναι η συμβολή στην ιστορική και κοινωνική μας αυτογνωσία. Γι’ αυτό και απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες υψηλής ευφυΐας. Αν διαθέτεις τέτοια ευφυΐα στείλε κάτι σημαντικό ή παράτα μας.

Όλα αυτά επιβάλλουν τον προβληματισμό για το θέμα των σχολίων που αποστέλλονται. Λοιπόν, σύμφωνα με τις βασικές αξίες και τη δεοντολογία του ιστολογίου

α) δεν θα δημοσιεύονται επαινετικά και ευγενικά σχόλια για το ιστολόγιο και τα περιεχόμενά του. Δεν χρειάζεται να δημοσιοποιούνται.

β) δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με πληροφορίες και κατηγορίες που το ιστολόγιο δεν μπορεί να ελέγξει (και ούτε θέλει να μπει στον ρόλο του ντετέκτιβ για να εξακριβώσει αν είναι αληθινές). Πολλές φορές το ιστολόγιο δέχτηκε μηνύματα με πληροφορίες εναντίον προσώπων που είναι και σε μένα αντιπαθητικά (ότι χρηματοδοτήθηκαν, ὀτι δεν έχουν τα προσόντα για μια θέση, ότι και ότι…) Δεν χρειάζεται να δημοσιοποιούνται.

γ) Θα δημοσιεύονται σχόλια, θετικά ή αρνητικά/επικριτικά για τις αναρτήσεις του ιστολογίου,  τα οποία  με τις θέσεις, τις απόψεις και τις πληροφορίες τους συμβάλλουν στη συζήτηση και την πολιορκία ενός θέματος.

Με άλλα λόγια, το ιστολόγιο θα συνεχίσει αχώνευτο την πορεία του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: