ΔΥΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Ο κ. ΤΡΙΜΙΚΛΙΝΙΩΤΗΣ

 

Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως δουλεύουν διαλυτικά πολλοί και διάφοροι μηχανισμοί, επιχορηγούμενοι από ξένα Κέντρα και ποδηγετούμενοι για να υπηρετήσουν την ξένη «αλήθεια». Ακόμη, για να δημιουργήσουν παράγοντες/προσωπικότητες,  που θα γίνουν γνωστοί από τις δραστηριότητες του μηχανισμού και θα επηρεάζουν την κυπριακή κοινωνία, σύμφωνα με τις εντολές. Υπάρχει, όμως, δημοσιογράφος που έψαξε το θέμα των μη κυβερνητικών και άλλων Οργανώσεων, που ξεφύτρωσαν τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια και επιβάλλουν σκέψεις και πολιτικές;  Ποιοι τους επιχορηγούν; Πόσα έχουν πάρει, π.χ.  το ΚΙΣΑ και το ΑΛΕΡΤ;  Από πού τα έχουν πάρει και πως έχουν διαχειριστεί αυτά τα λεφτά;

Γιατί για κάθε οργάνωση, που επεμβαίνει στον συλλογικό βίο, πρέπει να υπάρχει διαφάνεια για όλα τα οικονομικά τους θέματα. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του κ. Τριμικλινιώτη, που ανέλαβε το Ευρωπαϊκό  Παρατηρητήριο εναντίον του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας και έγινε παράγοντας της κυπριακής κοινωνίας.  Ο κ. Τριμικλινιώτης υπέβαλε έκθεση στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο και περιέγραφε την κυπριακή κοινωνία όχι όπως ήταν στην πραγματικότητα στο θέμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας αλλά σύμφωνα με τις ιδεοληψίες του, για να δικαιώσει  τις προ-κατ πολιτικές του θέσεις, ίσως υπερτόνιζε και για να δικαιολογήσει τη θέση του και την ύπαρξή του, ότι υπάρχει πράγμα εδώ, μπόλικο πράγμα, και αυτός προτάσσει τα στήθη του εναντίον των βυσσοδομούντων ρατσιστών και καλώς τον κάλεσαν να ασχολείται με τα θέματα αυτά. Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο κοινοποίησε την έκθεση του κ. Τριμικλινιώτη και ζητούσε εξηγήσεις και ερμηνείες από τα αρμόδια κυπριακά υπουργεία.

Η έκθεση του κ. Τριμικλινιώτη πρόκαλεσε τρόμο στα Υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας, δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τι θα απαντήσουμε στον Τριμικλινιώτη;  έλεγαν με δέος στις συσκέψεις, τι θα πούμε; αναλογίζονταν έντρομοι στους διαδρόμους και τα πηγαδάκια των συζητήσεων. Ήξερα τον κ. Τριμικλινιώτη από διάφορες παρεμβάσεις του και μου φαινόταν μια ιδεοληπτική μετριότητα, ένας ημιμαθής που τρεφόταν με μπροσούρες αλλά είχε ύφος, γιατί θεωρούσε ότι υπάρχει η νομοτέλεια της ιστορίας η οποία τον είχε ορίσει προφήτη της.

Όταν είπα την απομυθοποιητική μου αξιολόγηση για τον κ. Τριμικλινιώτη και ότι δεν γίνεται δυο υπουργεία να τον τρέμουν, όλοι κρεμάστηκαν πάνω μου, ικέτευαν να αναλάβω την απάντηση εγώ. Πήρα, λοιπόν, στο γραφείο μου την έκθεσή του, που μας κοινοποίησε το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο, και διαβάζοντάς την άρχισα να σπαρταρώ στα γέλια.  Ο άνθρωπος ήταν ένας σαλεμένος ιδεοληπτικός, μιλούσε για δικοινοτικό σχολείο που δεν υπήρχε, κατηγορούσε την εφημερίδα Σημερινή για διάφορα ενώ η εφημερίδα έγραψε την αλήθεια, υπέβαλλε την πολιτική του τοποθέτηση ότι η ευθύνη για την δήθεν έξαρση του ρατσισμού οφείλεται στην πολιτική κατάσταση, υπονοώντας τον πρόεδρο Παπαδόπουλο και το κλίμα που επικράτησε μετά το Δημοψήφισμα και την πανηγυρική ανάδειξη του ΟΧΙ. Το χειρότερο, παραπλανούσε το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο γιατί φαινόμενα που υπήρχαν ανέκαθεν και ήταν σύμφυτα με τη λειτουργία του σχολείου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης (νεανική παραβατικότητα, καυγάδες και συγκρούσεις των μαθητών, αντιπαλότητες με τη διεύθυνση του σχολείου κ.λπ) τα παρουσίαζε ως φαινόμενα ρατσισμού. Διαβάζοντας την έκθεση του, νόμιζες ότι στην Κύπρο γινόταν ένα ρατσιστικό μακελιό. Το χειρότερο, που με νευρίασε, ήταν η αναγόρευση του English School σε «prestigious school». Ο κ. Τριμικλινιώτης λόγω αγγλολαγνείας αλλά και με το δέος ενός επαρχιώτη απέναντι στα άνωτερα ταξικά στρώματα χαρακτήριζε έτσι, με εντελώς ρατσιστική διάθεση, την Αγγλική Σχολή και μείωνε τα άλλα εκπαιδευτήρια στα οποία όδευε η πλειοψηφία των μαθητών μας, γιατί στην Αγγλική Σχολή γίνεται ένα ξεδιάλεγμα και καταβάλλονται δίδακτρα που δεν αντέχουν οι κατώτερες τάξεις.

Έγραψα, λοιπόν,  την ακόλουθη απάντηση για την έκθεση του κ. Τριμικλινιώτη, και την απέστειλα στις διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Εξωτερικών:

 

 

Θέμα: ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ κ. ΤΡΙΜΙΚΛΙΝΙΩΤΗ

 

Είναι ανακριβής η πληροφορία ότι η Αγγλική Σχολή αποτελεί το μόνο δικοινοτικό σχολείο της Κύπρου. Δεν υπάρχει θεσμός «δικοινοτικού σχολείου» στην Κύπρο. Απλώς, ύστερα από αρκετά χρόνια διακοπής,  τα τελευταία χρόνια άρχισαν να φοιτούν ξανά και Τουρκοκύπριοι στην Αγγλική Σχολή. Σημειώνω ότι και σε άλλα σχολεία της Κύπρου (Λεμεσό και αλλού) φοιτούν μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαθητές. Ακόμη, σε όλα, σχεδόν, τα σχολεία της Κύπρου φοιτούν, μαζί με τους Ελληνοκύπριους, και μαθητές προερχόμενοι από ποικίλες χώρες, με διαφορετικό θρήσκευμα και εθνότητα.

Η Έκθεση του κ. Τριμικλινιώτη δεν αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα, γιατί αποκρύβει σημαντικά στοιχεία για την κατανόηση της γενικότερης ατμόσφαιρας, ένα απ’ αυτά είναι ότι, στο επεισόδιο της Αγγλικής Σχολής, τους Τουρκοκύπριους τους προστάτευσαν οι Ελληνοκύπριοι συμμαθητές τους.

Η αρνητική αναφορά,  εναντίον της εφημερίδας Σημερινή ( σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι μαθητές απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης στη Αγγλική Σχολή), φαίνεται προκατειλημμένη αφού ο σκοπός της σωστής δημοσιογραφίας είναι να δώσει πλήρη πληροφόρηση για ένα θέμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση η πληροφόρηση της εφημερίδας ήταν ορθή αφού, σε αντίθεση με τους Ελληνοκύπριους συμμαθητές τους, οι Τουρκοκύπριοι μαθητές απολαμβάνουν ειδικά προνόμια (επιχορήγηση των διδάκτρων τους κ.λπ.) από ταμεία που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι Ελληνοκύπριοι. Πάγια τακτική της κυπριακής κυβέρνησης είναι η δωρεάν παροχή πληθώρας υπηρεσιών στους Τουρκοκύπριους (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δίδακτρα κ.λπ.) ύψους αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Τις υπηρεσίες αυτές τις πληρώνει κυρίως ο Ελληνοκύπριος φορολογούμενος αφού οι Τουρκοκύπριοι δεν συμβάλλουν στη φορολογία.

Η αναφορά ότι το επεισόδιο στην Αγγλική σχολή έγινε μέσα σε ένα γενικό κλίμα στην κυπριακή κοινωνία που είναι αποτέλεσμα και της πολιτικής κατάστασης φαίνεται ακατανόητο. Ο κ. Τριμικλινιώτης είτε αναφέρεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είτε αναφέρεται στην εκλελεγμένη πολιτική ηγεσία της Κύπρου. Και τα δύο βασίζονται σε ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές και η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή. Ο αγώνας για την εδραίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εξάλειψη των ρατσιστικών διακρίσεων βασίζεται στον απόλυτο σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών. Είναι εμφανές εδώ ότι ο κ. Τριμικλινιώτης, εκμεταλλευόμενος την εμπλοκή του στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού, επιζητεί να προωθήσει, ακαίρως και αναποδείκτως, και τις δικές του πολιτικές ιδέες.  Ακόμη, σε μια έκθεση για το ρατσισμό, αναφέρει φύρδην μίγδην όλα τα γεγονότα νεανικής παραβατικότητας σαν να γίνεται στην Κύπρο ρατσιστικό μακελειό, ενώ όλα σχεδόν τα γεγονότα είναι συνηθισμένες πράξεις παραβατικότητας εφήβων.

Η χρήση του όρου «prestigious English School» είναι ατυχής και υποδηλώνει  τάση διάκρισης εις βάρος των άλλων σχολείων της Κύπρου. Ουδείς έχει απονείμει αυτή την διάκριση στην «Αγγλική Σχολή» και από κανένα δεν έχει γίνει αποδεκτή. Εξ όσων γνωρίζω το μόνο prestigious σχολείο της Κύπρου είναι το Δημοτικό σχολείο Κοκκινοτριμιθιάς από το οποίο αποφοίτησε ο υπογράφων.

Σάββας Παύλου

8 Μαρτίου 2007

Το Υπουργείο Εξωτερικών υιοθέτησε την αναφορά μου και την απέστειλε στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο εναντίον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, λογόκρινε μόνο τη φράση: Εξ όσων γνωρίζω το μόνο prestigious σχολείο της Κύπρου είναι το Δημοτικό σχολείο Κοκκινοτριμιθιάς από το οποίο αποφοίτησε ο υπογράφων.

Μα εγώ γι αυτή τη φράση δούλεψα, αναδίφησα φακέλους, διάβασα επισταμένως τα ιδεολογήματα του κ. Τριμικλινιώτη. Για να τη γράψω κι αυτή. Δεν ήταν μόνο η απότιση φόρου τιμής προς τη γενέτειρά μου, την ανεπανάληπτη Ερυθροτερμινθία, (στο Δημοτικό της δίδαξαν σημαντικές  διδασκαλικές μορφές, η κυρία Χλόη πρώτα απ’ όλα, και οι κύριοι Τσίγκης, Χαραλαμπίδης και Ιουλία Χαραλαμπίδου, Μιτσικουρίδης και άλλοι) αλλά και για να κτυπήσω τον ρατσιστικό και ταξικό λόγο του Τριμικλινιώτη που κεχηνώς και χάσκων από αγγλολαγνεία απέναντι στην Αγγλική Σχολή καθώς και από αίσθημα ταξικού θαμβους, της έδινε τα εύσημα του prestigious σχολείου, μειώνοντας ολα τα άλλα σχολεία που έδιναν τον αγώνα τον καλό μέσα σε πιο αντίξοες συνθήκες.

savvaspavlou.wordpress.com

Advertisements

9 Σχόλια to “ΔΥΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Ο κ. ΤΡΙΜΙΚΛΙΝΙΩΤΗΣ”

 1. Νικόλας Says:

  Το πρόγραμμα εμφύτευσης ρατσισμού από αντίρατσιστές ομοϊδεάτες του κ. Τρμικλινιώτη συνεχίζεται ανενόχλητα στην Αγγλική Σχολή…

 2. nomadicuniversality Says:

  Η έκθεση αυτή του κ. Τρμικλινιώτη έχει δημοσιευθεί κάπου;
  Εάν ναι, μήπως θα ήταν σκόπιμο, για λόγους αντικειμενικής ενημέρωσης και δεοντολογίας, να παρατεθεί και αυτή, ή κάποιος σύνδεσμος που να παραπέμπει σε αυτή, ώστε ο αναγνώστης να έχει υπόψη του και τις δύο (ή περισσότερες) πλευρές;

  • savvaspavlou Says:

   Το ιστολόγιο απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες υψηλής ευφυΐας, γι’ αυτό σε παρακαλώ να το αφήσεις ήσυχο, μην το επισκέπτεσαι, μην αφήνεις σχόλια, δεν έχω καιρό να απαντώ σε ανοησίες.
   Το σημείωμα του ιστολογίου, ευθέως και πλαγίως, έλεγε πολλά και διάφορα. Στέκομαι σε ένα: Τη χρηματοδότηση των διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων. Αντί να ενώσεις τη φωνή σου, στο θέμα αυτό, ποιος τους πληρώνει; πόσα παίρνουν; πως τα μοιράζουν; αρχίζεις την πλαγιοκόπηση για θέματα δήθεν αντικειμενικής ενημέρωσης και δεοντολογίας. Μάλιστα ζητάς και το ανεπανάληπτο: Να παρατεθεί και η έκθεση Τριμικλινιώτη
   Ο κ. Τριμικλινιώτης είναι ένας ημιμαθής της μπροσούρας, αποτελεί ένα ερπυστριοφόρο του κυπριακού κατεστημένου που συνεργάζεται με το διεθνές κατεστημένο (Αγγλία κ.λπ.) για την επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων, προβάλλεται από τα μέσα, βολεύεται, αφαιμάσσει, σαν χταπόδι, από διάφορα ταμεία με ερευνητικά προγράμματα, επιχορηγήσεις κ.λπ.
   Γιατί ένα ταπεινό ιστολόγιο, χωρίς καμιά θεσμική θέση και οικονομική ενίσχυση, που οι εργασίες του διεκπεραιώνονται από ένα άτομο με προσωπικό κόστος, κόπο και χρόνο, να γίνει ιμάντας μεταφοράς των ανοησιών του; Το ιστολόγιο είπε την άποψή του. Δεν το πιστεύεις; Ψάξε το θέμα και βρες την έκθεση Τριμικλινιώτη και κατακεραύνωσε το Ιστολόγιο ότι παραπλανεί, δεν λέει την αλήθεια κ.λπ.
   Η έκθεση του Τριμικλινιώτη υπάρχει παντού, στο Υπουργείο Παιδείας, στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Παρατηρητήριο για τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό, αναρτήθηκε, κοινοποιήθηκε παντού.
   Η στάση σου μου θυμίζει την εμετική Ακελική πρακτική σε αυτά τα θέματα. Όταν κάποιος λέει μια αλήθεια, που δεν βολεύει, αρχίζουν τα πλάγια. Μίλησα σε εκδήλωση μαζί με τη Σία Αναγνωστοπούλου, Λιάκο και Ηρακλείδη για το θέμα της Ιστορίας. Με επιχειρηματολογία βασισμένη σε μελέτη και σε πηγές. Στην εφημερίδα Πολίτης, μου βγήκε η Βαλανίδου, για να μου γράψει όχι για τις θέσεις μου και την επιχειρηματολογία μου, αλλά ότι διέκοπτα τους άλλους ομιλητές,ήμουν αγενής γιατί απεκάλεσα την κυρία Αναγνωστοπούλου κυρία Σία κ.λπ. [Σία είναι το κορίτσι, το «κυρία Σία» είναι ευγενής προσφώνηση, όταν έφτανε σε βιβλιοπωλείο και σε ταβέρνα για να αποκτήσει επαφές και να λουστράρει την εικόνα της και κολλούσε στην παρέα, ανάμεσά τους πότε ο Διονύσης Σαββόπουλος πότε ο Γιανναράς, εγώ την προσφωνούσα «η κυρία Σία» για πολλούς και διάφορους λόγους, ένας ήταν η διάκριση από την κακέμφατη ΣΙΑ της Αμερικής].
   Μου θυμίζεις τον Κατσουρίδη, μίλησα για τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και όταν τέλειωσε η εισήγησή μου και μπήκαμε στο θέμα των παρεμβάσεων και τοποθετήσεων πήρε το μικρόφωνο, όχι για την επιχειρηματολογία μου, αλλά για να με κατηγορήσει ότι λέω πολλά, ότι πήρα μικρόφωνο και δεν το αφήνω. Ποιος; Ο Κατσουρίδης. Που έχει ένα πανισχυρο κομματικό μηχανισμό να τον στηρίζει, που όλη μέρα είναι μπροστά σε μικρόφωνο, μιλά σε εκδηλώσεις και εκπομπές, κάνει συνεχώς δηλώσεις και τοποθετήσεις. Σε ποιον; Σε μένα, που δεν ανήκω σε οποιαδήποτε οργάνωση, δεν έχω οποιαδήποτε υποστήριξη, σπάνια μιλώ σε μικρόφωνο, πάντοτε ως άτομο, ως απλός πολίτης. Όμως πώς θα υπονομεύσουμε κάποιο που οι θέσεις του δεν μας αρέσουν; Με πλάγια μέσα, όχι για την ταμπακέρα.
   Τελειώνω: Το ιστολόγιο δεν χρειάζεται να υποβάλλει τα διαπιστευτήριά του και να επιδεικνύει τεκμήρια αντικειμενικότητας και δεοντολογίας, αυτά τα κέρδισε με το σπαθί του, και με τους αναγνώστες-επισκέπτες του δημιουργήθηκε η σχέση εκείνη της εμπιστοσύνης, ότι ο υπεύθυνός του γράφει ύστερα από έρευνα, γράφει με αντικειμενικότητα και λέει την αλήθεια χωρίς να σκέφτεται το κόστος.
   Κλείνω: Το ιστολόγιο απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες υψηλής ευφυΐας, γι’ αυτό σε παρακαλώ να το αφήσεις ήσυχο, μην το επισκέπτεσαι, μην αφήνεις σχόλια, δεν έχω καιρό να απαντώ σε ανοησίες.

   Σάββας Παύλου

 3. nomadicuniversality Says:

  αγαπητέ μου κύριε,
  ο ισχυρισμός ότι «δεν έχετε καιρό να απαντήσετε» δεν είναι ιδιαίτερα πειστικός, εφόσον τελικά πράγματι απαντήσατε, και μάλιστα η απάντησή σας είχε έκταση σχεδόν όση και η αρχική δημοσίευση -πράγμα που υποθέτω ότι θα σας πήρε κάποιο χρόνο.
  Νομίζω ότι το χρόνο αυτό θα ήταν πολύ πιο απλό να τον είχατε αφιερώσει για να παραθέσετε ένα λινκ με το κείμενο στο οποίο ασκείτε κριτική. Αυτό θα βοηθούσε και εσάς και τους αναγνώστες, διότι θα αποδείκνυε πόσο βάσιμη είναι η κριτική σας.
  Σε αυτή την απάντηση αναφέρετε διάφορα περιστατικά, ονόματα και έντυπα που τα περισσότερα δεν τα γνωρίζω, ούτε οφείλουν όλοι οι αναγνώστες του μπλογκ να τα γνωρίζουν -ιδίως εάν δεν είναι Κύπριοι, όπως εγώ, και δεν έχουν πρόσβαση στα Υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών [της Κύπρου, υποθέτω] στα οποία με παραπέμπετε.
  Πάντως, εάν δεν θέλετε να απαντάτε, αυτό είναι φυσικά δικαίωμά σας.

 4. Νίκος Τριμικλινιώτης Says:

  Αν θέλεις να δεις την έκθεση βλ. http://thetrim1.blogspot.com/2012/07/report-on-racism-that-terrified-two.html

  • savvaspavlou Says:

   Να που βρέθηκε ένας σοβαρός άνθρωπος και έλυσε το πρόβλημα στο πι και φι. Τα κείμενα υπάρχουν, είναι στο διαδίκτυο. Όλοι, λοιπον, μπορούν να κρίνουν.
   Για σωστή πληροφόρηση: Στο Υπουργείο Παιδείας έφτασε από το Υπουργείο Εξωτερικών εκτενές απόσπασμα από την έκθεση του Τριμικλινιώτη, (το απόσπασμα μεταφρασμένο στα ελληνικά) που αναφερόταν σε θέματα σχολείων και παιδείας και ζητούσε τη συμβουλή και τη συμβολή του Υπουργείου Παιδείας στα θέματα αυτά για να μπορέσει το Υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει συνολικά. Άλλα αποσπάσματα δόθηκαν σε άλλα Υπουργεία και Υπηρεσίες για να δώσουν πληροφόρηση για θέματα που σχετίζονταν μαζί τους. Τώρα που βλέπω συνολικά την έκθεση Τριμικλινιώτη λυπάμαι που ήμουν ήπιος μαζί του, έπρεπε να ήμουν πιο σκληρός, όμως ας μη ξεχνάμε ότι διεκπεραίωνα τα γραφειοκρατικά καθήκοντα της Υπηρεσίας μου, δεν εκφραζόμουν όπως σε άρθρο δικό μου, και αναφερόμουν μόνο σε εκείνο το τμήμα που μας απέστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών.
   Σάββας Παύλου

 5. Andreas Says:

  Κύριε Παύλου, κάνεις κριτική?!? …και έμμεσα επίκληση στον Νίκο Τριμικλινιώτη για να γνωστοποιηθεί?!? το όνομά σου? Όσον αφορά τα γραφόμενα σου,…μου αρέσουν γιατί ανέκαθεν ήμουν λάτρεις του σουρεαλισμού.
  Ανδρέας

  • savvaspavlou Says:

   Η μόνη περίπτωση να εγερθώ από τον τάφο μου είναι όταν οι συγγενείς μου, αφού με θάψουν, γράψουν κάτι ανορθόγραφο στη μαρμάρινη πλάκα του. Θα σηκωθώ, θα το διορθώσω και θα πάω πίσω στο μνήμα μου.
   Είσαι ανορθόγραφος, λοιπόν δεν είναι ανάγκη να γράφεις στο ιστολόγιό μου.
   Και επειδή πολλοί δεν έχουν δουλειά να κάνουν ή νομίζουν ότι το ιστολόγιο είναι σαν σούπερ μάρκετ και όλοι πρέπει να ικανοποιήσουν τον πελάτη [=μεγάλη η χαρά που η υψηλότητά σας επισκέπτεται το ιστολόγιο και καταδέχεται να αφήσει και σχόλιο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας ευχαριστήσουμε!] ή είναι σαν τα κόμματα που πρέπει να εξυπηρετήσουν τον ψηφοφόρο τους [ό,τι θέλετε, μη χάσουμε την πολύτιμη ψήφο σας!] ή σαν τα έντυπα [εφημερίδες και περιοδικά που κολακεύουν και γαργαλούν τους πολίτες για να τα αγοράζουν] πληροφορώ τους διάφορους που θέλουν να αποστείλουν μηνύματα ότι το ιστολόγιο είναι εκτός οικονομίας και εκτός πολιτικής. Δεν το ενδιαφέρουν τα λεφτά ή οι ψήφοι. Είναι αυστηρό και μη ελκυστικό -το μόνο που επιζητεί είναι η συμβολή στην ιστορική και κοινωνική μας αυτογνωσία. Γι’ αυτό και απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες υψηλής ευφυΐας. Αν διαθέτεις τέτοια ευφυΐα στείλε κάτι σημαντικό ή παράτα μας.
   Σάββας Παύλου

 6. persona non grata Says:

  Και αφού ο κος Τριμικλινιώτης μπήκε στον κόπο να επισκεφθεί το ταπεινόν τούτον ιστολόγιον, για να μας εκθέσει την έκθεσή του, μήπως έχει τα κότσια να μας εκθέσει και τη διαπλοκή του με το PRIO; Είναι πολλά τα λεφτά, Νίκο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: